Av. Arb. Mehmet KILIÇ

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde doğmuş, ilk ve ortaokulu Ceylanpınar’da bitirdikten sonra Tarsus Atatürk Lisesinden derece ile mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2006 yılında mezun olmuştur. 2007 yılında çeşitli dergilerde yayımlanan “İş Kazası ve Meslek Hastalığı” isimli makalesi mevcuttur.

İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak 2008-2011 yılları arasında Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarında ve şirketlerinde avukat-hukuk danışmanı olarak çalışmıştır.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Arabuluculuk siciline 323 sicil numarası ile kayıtlı olup Türkiye’nin ilk resmi arabulucularındadır ve tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebileceği her hukuki uyuşmazlıkta arabuluculuk yapmaktadır.

İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu Konkordato Komiser Listesine 625 sicil numarası ile kayıtlı olup aktif olarak Konkordato Komiserliği yapmaktadır.

Birçok sivil toplum kuruluşu ve mesleki komisyonda sosyal sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla yöneticilik ve üyelik yapmaya devam etmektedir. 

2011 yılından beri kurucu ortak olarak Kılıç & Kağıtçı Hukuk Bürosu’nda avukatlık ve arabuluculuk faaliyetlerine devam etmektedir. 

 

SEMİNER ve SERTİFİKALAR

İstanbul Barosu Kadın Hakları Katılım Belgesi ( Şubat 2013 )

Hukukta Dramatik Anlatım Sertifikası ( Mart 2013 )

Spor Hukuku Sertifika Programı  (Şubat 2013 – Nisan 2013)

Arabuluculuk Eğitimi ( Ağustos 2013 ) 

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı Başarı Belgesi ( Kasım 2013 )

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Belgesi ( Kasım 2013 ) 

İşçilik Alacakları Hesap Bilirkişiliği Sertifikası ( Ocak 2017 )

İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitim Sertifikası ( Ekim 2018 )

Bilirkişilik Temel Eğitimi Sertifikası ( Ekim 2018 )